czwartek, 8 maja 2014

Sałatka cezar

pierś z kurczaka x 2
sałata rzymska
oliwki
czerwona cebula
pomidor x 2
czosnek
kromki chleba x 2
majonez
jogurt
parmezan
czosnek w proszku
sól
pieprz

Piersi oczyszczamy, nacieramy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanej patelni z małą ilością oliwy lub na pergaminie. Sałate rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w kostkę usuwając gniazda nasienne. Cebulę kroimy w pół pióra. Mieszamy wszystkie składniki ze sobą i układamy na talerzu. Następnie mieszamy ze sobą 3 łyżki majonezu z 5 łyżkami jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę. Usmażonego kurczaka kroimy w paski i kładziemy na sałatkę,  kromki chleba kroimy w kostkę i prażymy na patelni dodając czosnku w proszku. Całość posypujemy parmezanem i grzankami. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz